.....WITAM CIĘ RADOŚNIE W WIBRACJACH MIŁOŚCI, SZCZĘŚCIA I OBFITOŚCI.....

Kochaj i akceptuj siebie w każdym wieku. Każdy moment życia jest dobry.

Pierzga – eliksir życia!


Naturalna pierzga, pszczoła, pyłek kwiatowy

Marzyłem... marzyłem...i w końcu spróbowałem Eliksiru Życia. Ciekawy kwaskowy posmak. Dla mnie pycha! Naturalna pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy. Naturalne witaminy i składniki odżywcze w niej zawarte są niezaprzeczalnie bardzo zdrowe. Ich największą zaletą jest wzmacnianie odporności organizmu zwłaszcza teraz zimą. W autobusie trolejbusie czy w sklepach pełno kichających. Ale jest sposób by się uodpornić.....
Pierzga jest bardzo cennym, a jednocześnie najmniej znanym produktem pszczelim. Niewiele osób wie, czym jest, a jeszcze mniej pszczelarzy zajmuje się jej pozyskiwaniem. Pierzga to przetworzony pyłek kwiatowy, pokarm pszczół. Naturalna pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy. Spożywana jest przez pszczoły w okresach braku pyłku w przyrodzie, jesień, zima, wczesna wiosna. Pszczoły po przyniesieniu pyłku do ula układają go warstwami w komórkach, dodają wydzielinę gruczołów ślinowych, dopełniają komórki miodem. W temperaturze ula ok. 30° C. dochodzi do fermentacji mlekowej pyłku, zarazem jego zakonserwowania.Tak właśnie robią to pszczoły.
Tego, co robią pszczoły, nie może wyprodukować żadne laboratorium! - Cud natury!

Pierzgą można leczyć dolegliwości wątroby, stres, reumatyzm, anemię. Ten specyfik reguluje pracę jelit, pomaga leczyć schorzenia jelita grubego, głównie zatwardzenia, oraz wiele innych chorób układu pokarmowego.

Ale uwaga! Z kuracji pierzgą muszą zrezygnować osoby mające uczulenie na produkty pszczele.

Pierzga ma wyższą wartość spożywczą niż pyłek, lepszą przyswajalność i bogatszy skład chemiczny. Jest pokarmem o dużej zawartości białka, składników mineralnych, witamin, substancji biotycznych.  Posiada dobre właściwości lecznicze, odtruwające. Naturalne witaminy i składniki odżywcze w niej zawarte są bardzo zdrowe. Ich największą zaletą jest wzmacnianie odporności organizmu. W odróżnieniu od syntetycznych suplementów, pierzga nie ma działań niepożądanych, a substancje w niej zawarte łatwiej się wchłaniają.

Działanie lecznicze pierzgi to:
- regeneracja organizmu po operacjach, zawałach oraz kuracjach antybiotykowych
- wspomaganie układu pokarmowego przy wrzodach, zaparciach i biegunkach
- zapobiega infekcjom w przypadku niedoborów witamin i minerałów
- wzmocnienia organizm przy chronicznym zmęczeniu
- wzmocnia układ nerwowy przy przemęczeniu czy depresji
- odtruwa wątrobę.

Stosowana w kosmetyce wzmaga regenerację skóry. Kwas L-mlekowy pobudza produkcję kolagenu w skórze, co zwiększa jej gęstość. Pierzga zawiera witaminę K, która działa wzmacniająco na naczynia krwionośne. Naturalna witamina K, w odróżnieniu od syntetycznej, nie wywołuje skutków ubocznych.
Kosmetyki zawierające pierzgę  działają antybakteryjnie, co zapobiega powstawaniu niedoskonałości na skórze.

Pierzga w miodzie w smaku nie różni się od samego miodu. Zaleca się jeść 1 łyżkę takiej mieszanki codziennie na czczo.Pierzga wzmacnia wątrobę i żółć. Wzmacnia układ nerwowy dzieci i wegetarian. Wzmacnia jelita i żołądek. Wzmacnia oczy. Dostarcza substancje odżywcze. Bogata zawartość selenu wspomaga detoksykację organizmu i stymuluje układ odpornościowy. Pierzga to naturalny produkt o dużej zawartości monosacharydy, witaminy K, enzymów i aminokwasów. Ma duże ilości selenu. Zawiera minerały i witaminy.

Pierzgę możemy gryźć do tego czasu, aż pozostanie tylko wosk. Wosk również można zjeść. Pół łyżeczki pierzgi, w znacznym stopniu przyczynia się do wzmocnienia systemu odpornościowego.Poza tym pierzga zmniejsza stany zapalne. Zawiera naturalne substancje pomocne w odnowie komórek. 

Pierzga to odżywczy eliksir życia! Pierzga to naturalny lek!
Usprawnia wydzielanie gruczołów przewodu pokarmowego - zwiększa wydzielanie żółci przez woreczek żółciowy oraz enzymów trawiennych przez trzustkę, w efekcie poprawiając czynności związane z trawieniem i poprawiając apetyt. Odbudowuje florę jelitową po stosowaniu antybiotyków.Poza tym, pierzga, zniszczy drobnoustroje, działa przeciwzapalnie, powoduje odnowę komórek i tkanek organizmu ludzkiego - powoduje zwiększenie wytwarzania czerwonych krwinek w szpiku kostnym. 

Uwaga - leczenie pierzgą musi być skonsultowane z lekarzem leczącym daną chorobę. Z kuracji pierzgą muszą  zrezygnować osoby posiadające uczulenie na ten produkt.

Pierzga - eliksir życia. Stosujmy ją przede wszystkim profilaktycznie, a wtedy choroby na pewno będą nas omijać. Ten cud natury działa wzmacniająco i regenerująco. Pierzgę można spożywać bezpośrednio do ust, można też rozpuścić 1 łyżeczkę w filiżance z wodą, sokiem lub miodem. Pierzga powinna się moczyć około 4 godziny. Można zalać pierzgę wieczorem i wypić ją rano.

Pierzga nie jest tania, ale od czasu do czasu można "zaszaleć" i zregenerować swój organizm.

Spróbujcie!

Pozdrawiam słodko i miodowo!
serafjogin+

DIETY DLA ZDROWIA - SPRZĘT POMOCNY W TWOJEJ KUCHNI

DIETY dla ZDROWIA

PRODUKTY PRZYDATNE W TWOJEJ DIECIE