.....WITAM CIĘ RADOŚNIE W WIBRACJACH MIŁOŚCI, SZCZĘŚCIA I OBFITOŚCI.....

Kochaj i akceptuj siebie w każdym wieku. Każdy moment życia jest dobry.

Świąteczny barszcz na winie:


Przepis przysłany na konkurs od :Ludmiła
Produkty na zupę:
1 kg buraków, 15  dag suszonych grzybów, 2-3 marchewki, pietruszka, seler, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 listek laurowy, 3-4 ziarna, ziela angielskiego, 4-5 ziarenek pieprzu, sok z  cytryny, sól, cukier, kilka łyżek wytrawnego czerwonego wina.....


Przygotowanie: 

Buraki obrać, pokroić w  kostkę, cebule posiekać. Buraki i cebule zalać 1-2 szklankami zimnej wody i gotować do miękkości. Grzyby zalać dwoma szklankami przegotowanej wody i odstawić przynajmniej na 1-2 godzi. Przełożyć do garnka razem z wodą, dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler, kilka  ząbków czosnku i 2 szklanki wody. Gotować do miękkości. Gdy wywar grzybowy i wywar buraczany przestygną, przecedzić i połączyć, odgrzać na małym ogniu, doprawić do smaku cukrem, solą,  pieprzem, sokiem z cytryny. Do gorącego barszczu dodać masło i pokrojone grzybki oraz  kilka łyżek  czerwonego wytrawnego wina. 

Smacznego!

Ludmiła

Jeśli podoba ci się ten przepis to zagłosuj na stronie konkursowej!



DIETY DLA ZDROWIA - SPRZĘT POMOCNY W TWOJEJ KUCHNI

DIETY dla ZDROWIA

PRODUKTY PRZYDATNE W TWOJEJ DIECIE